Donald Nolet wint Schaduwprijs én De Gouden Strop

Donald Nolet heeft de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut én De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, ontvangen voor zijn thriller Versleuteld.

winnaar gouden stropDe prijzen zijn vanavond uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van de 26ste editie van Juni – Maand van het Spannende Boek, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Nolet ontving De Gouden Strop uit handen van Tess Gerritsen, de internationaal befaamde thrillerauteur en schrijver van het Geschenkboek Incendio. Versleuteld is zijn debuut en de eerste titel op het onlangs opgerichte imprint TRC van Uitgeverij Cargo en thrillerauteur Tomas Ross.

De gehele maand juni geeft de boekhandel het Geschenkboek Incendio van Tess Gerritsen cadeau aan haar klanten bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Donald Nolet (1975) studeerde Japanse taal en cultuur in Leiden. Sinds zijn afstuderen werkt hij als copywriter in de reclamewereld.

‘Nolet verbindt een aantal klassieke ingrediënten van de thriller op een verbluffende manier met elkaar. Hij verrast met zijn meesterlijk uitgekiende en uitstekend geschreven factionthriller van internationale allure’, aldus de juryvoorzitter van De Gouden Strop Jaap Jongbloed. De jury bestaat verder uit: redacteur literatuur en podiumkunsten Elsevier Irene Start, recensent VN’s Detective & Thrillergids Erik de Vries, thrillerrecensent De Standaard John Vervoort en directeur BiblioNu Marian van Leth.

De Schaduwprijs bestaat uit een illustratie van Daan Jippes en een check van € 1000,-. De Gouden Strop prijs uit een sculptuur van Marianne van den Heuvel en een cheque van € 10.000,-.

Versleuteld | voorzijdeAuteur: Donald Nolet
Uitgever: Cargo
Verschenen: 12 November 2013
Uitvoering: Paperback
288 pagina’s

Prijs: € 19.90bestel